tisdag 9 november 2010

Minns ni?

Idag drar vi ner persiennerna och struntar blankt i det så kallade vädret utanför. Idag sorterar vi i stället sommarbilder och låtsas att det är 9 juli och värmebölja. Inte 9 november och snöstorm.

Minns ni? Minns ni hur varmt det var? Hur man svalkade sig i sjöar och drog sig in under träden för att komma undan hettan? Hur man sprang med vattenkannor för att rädda flämtande grönsaker och slokande perenner, allt medan svetten rann och gjorde smutsränder utför kinderna. Och hur ljuvligt ljumma kvällarna var, då man aldrig ville gå in.

För exakt fyra månader visade  termometern fortfarande i kvällningen dryga 33 grader. Plus alltså (kanske bäst att påpeka det, med tanke på hur vi vanligen koketterar med Arboarkticums kylslagna klimat).

Medan vi slänger på en vedklabbe till i spisen för att få upp inomhustemperaturen och bättre kunna minnas hur det var, bjuder vi på det några osorterade juveler till sommarminnen från på dagen fyra månader sedan.

Cigarrblomman - Cuphea lanceolata - årets bästa ettåring?

Strutbräken på snirkligt sommarhumör

Namnlös eldig dahlia i kruka på farstubron

Kaukasisk stjärnflocka - makalöst snygg underifrån!

Meconopsis 'Francis Perry' - en frivol dam.
Vi har blivit varnade - snart kanske vi har den överallt...

De näst intill ros-ateistiska arboarkticernas
absoluta favoritros: Tuscany Superb

2 kommentarer:

 1. Åhhh, ljuvliga minnen och bilder nu i november.
  Men nog har varje årstid sin tjusning tycker jag. Nu är det 'vilotid', efter jul och nyår kommer 'planeringens tid', efter det kommer 'frösåddernas tid' sen... är vi där i juli igen :=))
  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 2. Ofattbart! Bara 4 månader!! Nog får man gratulera naturen till att vara dundersnabb i alla fall!
  Vilken absolut oemotståndlig ros:)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera