torsdag 15 april 2010

Nya grannar

Men vad gör du Konrad?

Vi såg en skata i full färd med att rycka loss toppgrenar i Körsbärslunden och tog för givet att det var vår utvecklingsstörda damp-granne Konrad som fått frispel.

Sen såg vi att det inte bara var en skata, det var två skator, och ingen av dem var Konrad. Det var Kevin och Jeanette och det som sysselsatte dem var att, i bästa Martin Timell-stil, bygga ett nytt vräkigt skatbo i den gamla kapade vildapeln mitt på Framsidans gårdsplan, några ynka meter rakt ut från vår förstukvist.

Kevin och Jeanette flyttar in - var det verkligen nödvändigt undrar vi?

Vi anar varför de valt just detta boträd eftersom det också är här som vår huvudsakliga fågelmatning sker året runt. Ja var välkomna då kära nya grannar. Men vi hoppas ni förstår varför vi inte kommer med flyttgröt.

8 kommentarer:

 1. Hejsan :) Hamnade här när jag Googlade efter cypresser..Vad jag hittills hunnit läsa så är det en jättefin blogg..Mvh /Ulla-Karin Hallin

  SvaraRadera
 2. Tack för smicker Ulla-Karin.
  Hoppas du tittar igen ofta.

  ;-D

  SvaraRadera
 3. De hade då flyttat in på första parkett. Gissar att kammarsilvret är i fara.

  SvaraRadera
 4. Jäpp, och att avhysa dem hjälper föga eftersom de är här hela veckorna medan vi är på jobbet. De skulle bara bygga upp boet på nytt.
  Kammarsilver har vi dock föga - men vi gissar att våra sommargrannar har. Hmm... det kanske inte är så dumt att Kevin & Jeanette flyttar in ändå. Det kan ju bli riktigt lukrativt!
  ;-D

  SvaraRadera
 5. Har ni katter? I så fall får ni även underhållningen från första parkett. Det finns ingenting som kan driva en katt till vansinne som en skata.

  SvaraRadera
 6. Jag har skator här där vi bor...jag matar de dagligen och har gjort så i de 25 år vi bott här..Precis som jag gör med övriga fåglarna..fast skatorna äter ju allt förståss..Men jag tycker om alla fåglar..Och våra katter bryr sig inte längre..;)

  SvaraRadera
 7. Jo, det finns några strykarkatter som brukar hålla till här, men den enda katt vi är närmare bekanta med (och försett med namn) är lokattan Lou-Lou och henne tror vi inte skattorna retas med i onödan. Hon kan vara hemskt brutal.

  SvaraRadera
 8. Men åh vad mäktigt med en lokatt..:)Vad lyckligt lottade ni är!

  SvaraRadera