onsdag 14 april 2010

Aprilväder

Just idag onsdag badar Norduppland i ljumt solgass. Kanske i morgon också. Men redan på fredag och resten av veckoslutet utlovar SMHI några ynka plusgrader, snöglopp och hård vind. Alla visioner om en fantastisk vårhelg i trädgården kan alltså avskrivas. Man får väl inte kräva för mycket? Vi hade i alla fall en underbar trädgårdsdag i söndags, då vi bland annat planterade årets fem första träd. Inga rariteter förvisso, bara välkända vänner som redan varit representerade länge i trädgården, men som behövde bytas ut efter flera vintrars elaka gnagarangrepp.

De tre barrträd som ersattes på Åsen och i Övre Pinetet planterades i stället i Skogen, där de får en sista chans att återhämta sig för egen maskin:

Vanlig koreagran - Abies koreana


Trådcypress - Chamaecyparis pisifera 'Filifera'


Brödtall - Pinus cembra

Dessutom planterade vi en ny ormhassel, Coryllus avelana ’Contorta’, intill gärdsgården och en rea-strimlönn av okänd sort (fast säkert någon vi redan har eftersom vi köper alla vi kommer över) på Pelousen. Som sagt, inga märkvärdiga grejer, men så här efter årets första riktiga trädgårdsdag känns allt märkvärdigt himmelskt.

2 kommentarer:

  1. Så härligt det låter, alltså allt utom det där med helgvädret. så vill vi inte ha det! Må gott!

    SvaraRadera
  2. Ja vi får hoppas att helgen blir lika fin som början på veckan varit, håller tummarna. Låter gått att höra att det tjälat ur så bra att det går att plantera där nere, då borde jag snart kunna flytta mina buskar som ska flyttas också.

    Ha´t bra därnere.

    SvaraRadera