måndag 26 april 2010

Obsklassen

De flesta invånare i Arboarkticum är milda, vänliga och sympatiska existenser som snällt fogar sig trots de hårda levnadsvillkoren här vid världens nordliga utpost. Det finns dock undantag och högst sannolikt är det här värstingligan i fråga om dålig uppfostran, olater och obstruktion

Arboarkicums värstingliga, på tillfällig permission ur ungdomshäktet

Dessa stökiga element har kvarsittning hela vintern i en välbevakad plåtlåda på vinden, inte bara för att de vägrar acceptera vårt vinterklimat, utan också för att de inte ska få möjlighet att lära andra lättledda problemplantor en massa fula ord och allehanda hyss.

Nu har de sluppit ut för för den här gången och förspiller ingen tid med att leva ut sitt ohyfsade beteende. En viss förståelse får man väl ändå ha så här års. Det är ju ändå vår.

Den gula stäppliljan, Eremurus stenophyllus, räcker ut tungan,
i år i dubbel uppsättning
Obscene storebror jättestäpplilja, E.robustus,
nöjer sig inte bara med tungan

Ödlekallan, Sauromatum venosum, är också en obscen typ,
men kan också andra hyss. Frågan är om det finns någon annan
i växtvärlden som kan lukta lika illa som han?

7 kommentarer:

 1. Det var ena förskräckliga invånare ni får dras med hos er! Hur går det för er, med dessa störande element? Får ni någon hyfs och fason på dem? Får vi se dem som välartade som gossebarn så småningom?
  God uppfostringslycka,
  Charlotta

  SvaraRadera
 2. Obsklassen, LOL (som man säger här). Fast var det inte så, ofta i alla fall, att de där stökiga dönickarna bara saknade läshvud. Gav man de bara något praktiskt - som att odla lite tomater i klassrummets fönster - så blev de som små lamm. Det är något visst med trädgårdsarbete ;-)

  SvaraRadera
 3. Exakt. Med en fast, konsekvent men ändå kärleksfull uppfostran tror vi oss säkerligen kunna forma dessa samhällets olycksbarn till nyttiga medborgare! Om inte annat kan de säkerligen vara till nytta för att hålla grannarna på respektfullt avstånd.

  SvaraRadera
 4. Nyttiga medborgare eller Arboarkticums egna blivande torpeder i ett växande maffianätverk med centrum i Tierpstrakten? Vad det än blir av de små är bilderna, och växterna, häftiga!! (Något annat vågar jag ju inte heller säga... :-)

  SvaraRadera
 5. Du menar ett konkurrerande nätverk till det som redan existerar?? :-D Ja, jo, det kunde nog ha sina fördelar!

  SvaraRadera
 6. Oj, kära hjärtanes, finns det redan ett! Jag har aldrig tänkt på Tierp som "Nordens Neapel", men jag får helt klart tänka om!

  SvaraRadera
 7. Strålande slogan! Vi skickar den omedelbart till kommunkontoret!!! :-D

  SvaraRadera