torsdag 22 april 2010

Lady de Perle, del 2

Idag ser vi inte ut. Vi vägrar styvnackat att ens nudda med blicken mot ett fönster! Det som pågår därute är nämligen obeskrivligt och en förolämpning mot alla trädgårdsmänniskor och allt vad trädgårdskärlek innebär. En decimeter blötsnö den tjugoandra april?? Man dånar.

För att undvika att lockas blicka mot detta hånfulla väder stirrar vi i stället djupt ner i dekolletaget på Lady de Perle, den skäggiga damen som hållit oss på halster med sina svällande knoppar under så lång tid. Nu har hon äntligen blåst upp sina blekpudrade, lätt behårade kinder och står och pustar på fönsterbrädan i all sin pompösa pondus. Vi är faktiskt en smula rädda för henne.

Lady de Perle: pompös, makalös och kanske till och med en smula smaklös...

13 kommentarer:

 1. "Aprilsnö är fåragö" kan man då beskäftigt kasta ur sig om man vill göra sig impopulär. Känns verkligen mer som "vår adjö". Men damen är parant!

  SvaraRadera
 2. Fåragö!? :-D Underbart exotiskt vokabulär - är det månne skånska? Mycket exotiskt, i alla fall för våra uppländska öron!

  SvaraRadera
 3. Nej då, mina öron är också uppländska, om ock med en droppe närking- och en halv droppe östgötablod. Jag trivs bäst i platta landskap. Men kanske ordspråksmakaren kom söderifrån?

  SvaraRadera
 4. Det var ingen dålig blandning det. Så trevligt med ännu en slättbo!

  SvaraRadera
 5. Det är synd om människorna, sa Strindberg. Tur att ni har en sådan femme fatale att glädja er åt i dessa hårda trädgårdstider.
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 6. Aprilsnö ger fåragö är nog västgötarna skyldiga till tror jag..... Har hört uttrycket sen barnsben i alla fall.....
  Vilket vackert skägg på en vacker dam. Eller snarare parant kanske.... lite mer rosa o det hade lutat över mot det ekivoka.....
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 7. Thorins Trädgård23 april 2010 kl. 01:20

  God natt kära bloggvänner!

  Jag får en omedelbar känsla av en speciell person när jag läser er beskrivning av Lady de Perle...

  http://aventures-tintin.com/fichiers/portrait_castafiore.jpg

  God natt...

  Marit

  SvaraRadera
 8. Varandes en havsbandsperson (och alltså blöt om fötterna), försöker jag begripa vad fåragö är - vi har mycket får här, jag får väl hålla ett öga på dem så visar det sig kanske.

  SvaraRadera
 9. Västgötska? Naturligtvis, det borde vi förstått, efterdom det ju är en annan trevlig slätt-plätt som vi har starka band till.

  Ja Lady de Perle är avlägset släkt, på mödernet med Bianca Castafiore. Dock har hon inte fått något av den berömda pipan.

  SvaraRadera
 10. I vårt hus sköter maken de få orkiderna. Han glömmer att vattna dem, göder för mycket, glömmer att skugga. Och... de blommar som tusan. Jag ger mig inte in i det förhållandet utan smygkikar bara lite avundsjukt.

  SvaraRadera
 11. Ulla, du upprepade just våra bästa skötselråd för inomhusorkideer: "glömma att vattna, ge alldeles för mycket näring och bombardera med ljus" :-)

  SvaraRadera
 12. Äsch då, är det så...?

  SvaraRadera
 13. Någon skäggig dam har jag inte, och jag förstår att ni är lite rädda för henne, för hon ser grymt imponerande ut.
  Men min enda lilla orkidé har blommat oavbrutet sen i september, och kommer med nya knoppar hela tiden. Och jag tror inte jag har gett den minsta lilla gödningsskvätt. Att vattna glömmer jag jämt. Jag har till och med glömt bort vad den heter. Oj, nu får jag väldigt dåligt samvete.

  SvaraRadera