söndag 25 april 2010

Upprop för folkhälsan

Ivrigt bloggläsande har många goda effekter. Socialstyrelsen bör snarast, för folkhälsans skull, rekommendera ett minsta intag av 6-8 trädgårdsbloggar per person och dag.

I helgen fick vi till exempel hjälp med vår undertryckta längtan efter blomster inomhus. När solen vräker värme över trädgården och miljoner projekt skriker efter uppmärksamhet är det lätt att glömma vikten av fägring även inomhus. Tack till de alldeles utmärkta bloggarna Cesars trädgård och Trädgårdslandet (som vi verkligen hoppas att ingen har missat) för tipsen till de första späda vårbuketterna, som definitivt bidragit till den arboarktiska vårhälsan. Aklejblad och ljuvligt doftande, krukade luktvioler förgyllde kvällarna när den vinterstela kroppen vägrade se åt fler lövhögar.

Arboarktiska härmapor gör som Trädgårdslandet och fyller buketten med aklejblad

4 kommentarer:

 1. Jag gillar härmapor med god smak :D

  Marit

  SvaraRadera
 2. De trädgårdsbloggarna har jag missat - jag som trodde jag hade full kol! Tack för tipset.

  SvaraRadera
 3. Bugar, niger, krumbuktar och ler. Tack för att jag får vara med och inspirera! Någon klok människa har sagt att ju mer man ger desto mer får man - särskilt om man ger för att ge och inte för att få... Denna filosofiska tanke omsätts i praktiken på ett ytterst tydligt sätt bland alla underbara trädgårdsbloggare. Ha en skön vårvecka, Charlotta

  SvaraRadera