torsdag 4 juni 2009

I Plantbanken

Vi satt och bläddrade i katalogen från Zetas och drabbades av ett häpet fnitteranfall.

Visst förstår vi att det måste få kosta en slant att köpa växter som någon drivit upp och gödslat och vattnat och vårdat och kört i långtradare hit och dit och ställt upp på smakligt vis i plantskolan - men ibland alltså. Ibland känner man ju att nånting är oerhört märkligt. Ta betalt för krolliljor? Och inte bara betalt - HUTLÖST betalt. Den som haft krolliljor ett slag i sin trädgård förstår säkert vad vi menar. Vi noterar också att jordärtsskocka Bianca betingar ett så kallat 'dagspris'. Det låter dyrt. Vi kliar oss i huvudet och får inte ekvationen att gå ihop, med tanke på avkastningsstatistiken för den växten.

Men nästa gång någon gnäller på oss för att vi lägger för mycket pengar på växtinköp så ska vi dänga Zetas katalog i huvudet på dem och påpeka att i vår trädgård står minsann blommorna på led och FÖRRÄNTAR sig! En pensionsförsäkring så god som någon i dessa tider...

4 kommentarer:

  1. Hutlöst kan det tyckas, men vems är felet? Undrar jag. Att folk handlar det dyra, att det går att sälja. Det är det konstigaste.

    SvaraRadera
  2. Ja du ibland förundras man över prissättning på vissa växter, men än mer förundras jag över att butikerna får sälja en del växter till i mitt tycke överpris.

    SvaraRadera
  3. ..men å andra sidan ska ju alla ha sin dela av kakan..när jag tänker efter..och det händer ibland..

    SvaraRadera