onsdag 25 februari 2009

Bock i örtagård

Minns ni vårt präktiga vintergröna harris som vi så stolt visade upp 2009-01-09? Det gör tyvärr vi också. Med bävan och vansinne har vi just konstaterat att harriset, precis som så många andra värdefulla lignoser tidigare, fått beträda martyrskapets bittra stig i den ständigt pågående kampen mot ondskan personifierad – The Evil Iddi har slagit till igen. Av alla guds tvivelaktiga skapelser är råbocken den mest monstruösa och just denna sataniska best är ovanligt illasinnad och hemsk, till och med för att vara råbock. Iddi är helt enkelt en farsot fullt i klass med ebola, Belsebub och TV4.


Före detta harris - ett av Iddis nidingsdåd

När han inte tillbringar tiden med att högljutt brölande locka på sina horkonor ute på åkern roar han sig, som redan framgått, med att med stor entusiasm slakta våra personliga favoriter i trädgården. Ju exklusivare och vackrare något är, desto större anledning ser Iddi att eliminera det från jordens yta. Förintelsen bottnar sällan i några basala fysiska behov som t.ex. hunger. Nej, det vidriga kreaturet ger sig gärna på ”rådjurssäkra” växter som bevisligen smakar illa. Men att med hjälp av tänder, klövar och horn bita, sparka, trampa och skava sönder allt vad värdefullt där är, är sådant som Iddi går igång på. Särskilt aktiv är fanskapet på försommaren då han fejar hornen mot allt som dyrt och heligt med katastrofala följder.


Horn-Per själv

Det är tyvärr bara att konstatera att de lata jägarna på arrendet inte gjort sin plikt på sistone. Nästan ständigt är ett tiotal Iddisar synliga från köksfönstret och rekordet är 25 stycken, samtidigt. Det börjar bli dags att ta lagen i egna händer. Vilken desperat åtgärd ska vi välja? Trampminor, senapsgas eller napalm?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar