söndag 8 februari 2009

Möss och människor: idag är vi lite morbida

Det finns djur, och så finns det odjur. Odjuren utmärker sig till exempel genom en meningslös förstörelselusta. Världen runt Arboarkticum är full av odjur som inget hellre vill än att sabotera all skön och vacker växtlighet. Nu har bestarna gått ett steg längre i sin meningslösa våldsamhet, och även börjat ge sig på trädgårdstillbehör som inte ens kan tjäna som föda!

I helgen var det dags att se över lagren av såbrätten och fröbyttor, som vi förvarar i ett utomhusförråd. Och se där hade vi minsann haft odjursbesök. Studera denna förödelse:


Verk av onda gnagartänder

Men hämnden är ljuv, och hämndtimmen infann sig snabbt. Offret är väl visserligen bara avlägsen kusin till plastmarodören, men vi får nog erkänna att vi anser hela denna släkts heder så förfelad att vi gladeligen låter vilken halvbrylling som helst stå till svars för sattygen:


Eh.... Va? Vad hände nu?

2 kommentarer:

 1. Mycket trevlig, intressant och välskriven blogg du har! Vilket fynd! :-)
  Kom hit via googlande på Pimpernöt - och kunde inte sluta läsa! Apropå gnagarmarodören ovan undrar jag om du har något bra tips mot kusinerna sorkar? De håller på att vända upp och ned på min trädgård, och gräver långa gångar som berövar vissa växter det mesta av jorden under rötterna. Har provat med karbid, men det hjälper bara några dagar (de var väl inne hos grannen och vände).

  Sjäv skriver jag om det mesta, från trädgård och fuchsior till diverse sniglar och snäckor samt Lifvet på det hela taget.

  Än en gång: Mycket trevlig blogg! Och gillar din humor också :-) Hit återvänder jag gärna! / Ursula

  SvaraRadera
 2. Hej, vi tittar självklart in till dig för att läsa om dina vedermödor med djur, odjur och trädgårdsförnöjelser!

  Sorkgångar? Hm, tänk, det är något vi faktiskt besparats från! Har alltså inga erfarenheter från vår egen , även om vi vissa vintrar lidit oerhörda förluster i form av ringbarkade träd (ringbarkning under snön - vad gör man??? Inget nät hjälper)... Hade dock en kollega som berättade att han körde in någon form av brännare i en av sorkarnas ingångar, med (för honom) lyckat resultat. Slikt skulle vi knappast vara kapabla till - vi är trots våra kavata ord rätt blödiga när det kommer till de fyrfota grannarna i trädgården (dock inte när de gäller de tvåbenta sommargästerna - men någon eldkastande brännare ska vi inte pröva där heller).

  SvaraRadera