tisdag 17 februari 2009

Ingen noblesse oblige här inte

På fönsterbrädorna pågår just nu ett ställningskrig mellan inomhusboende primadonnor och frösådda uppkomlingar. I ett av de ljusaste fönstren - som dessutom försetts med extra belysning - softar under året en samling orkideer, som nu hängt med ett bra tag. Med start sisådär månadsskiftet februari/mars finner de sig dock allt hårdare trängda av fler och fler fröbyttor. Det är redan fullt, och hur fasiken vi ska få plats med allt i år är ett mysterium.

I ett snorkigt försök att riktigt visa sin överlägsna finess och stil passar just nu ovanligt många av orkideerna på att blomma - förmodligen bara för att försöka övertrumfa sina nya småproletärer till grannar. Inte för att vi direkt gjort oss kända för tjusiga blomsterarrangemang, men kunde inte orkideerna passat på i julas, när inga plastiga byttor ännu kommit på plats? Irriterande! Jobbiga typer, de där orkideerna. Tror bergis att de är nåt.

Orkidéfönstret just nu: Epidendrum 'Ballerina', Cattleya-hybrid, Paphiopedilum 'Pinocchio' (som för övrigt blommat oavbrutet i 3,5 år) och Odontonia 'Violetta van Holm'

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar