tisdag 2 februari 2010

Veckans hur-gick-det-sen? Från intergalaktisk rymdhjälte till pryd viktorian

I augusti förra året skrev vi om den knasgröna musselsyskan som vi av bortglömd anledning plötsligt hittade mängder av i köksträdgården.


Då: frodig och färgsprakande

Eftersom vi aldrig riktigt kom på varför vi valt att odla denna växt antog vi att det var omdömet om den i Impectas frökatalog vi fallit för: ”Omtyckt för vackra vinterdekorationer”

Jaha. Mot det bättre vetande som hävdar att arboarkticer nog inte ska överdriva sina estetiska ambitioner, åtminstone inte genom att försöka skapa några vinterarrangemang av rang, torkades en rejäl rugge musselsyska tillsammans med oreganokvistar, med förhoppningen om att den pigga musselsyskefärgen skulle stå sig och hålla för en vinteruppvisning.

Det gick sådär. Eller döm själva:


Nu: Torr och pryd

Vi tycker nog att nyansen på detta bleka papperstorra prassel snarare påminner om någon sorts pryda viktorianska underkläder än om den gräsgröna rymdsirén vi efter den första tveksamheten blev så förtjusta i. Och vi vill bestämt påpeka att den bristfälliga estetiken denna gång minsann inte bara beror på sviktande konstnärlig talang!

Musselsyska tänker vi dock odla igen ändå - fröpåsarna är redan beställda - men i år blir det för direktkonsumtion i sensommarens färgsprakande buketter.

6 kommentarer:

 1. Förstår att det blir till färska buketter.
  Gillar verkligen den gröna färgen.
  Jag har inte kommit så långt ännu med fröplaneringen men jag vet vad som skall sås för div jobb iallafall. Skall införskaffa lite fröer imorgon.
  Här är det snöstorm idag...
  ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 2. jaha, hm, nåja, alltså...ambitionen var det ju i alla fall inget fel på, om man så säger...

  SvaraRadera
 3. Den ÄR läcker - men kanske är det framför allt den härligt frodiga gröna färgen som gör det. Faktiskt nåt jag nästan blir sugen på själv, just för att den är lite galen.... =)

  SvaraRadera
 4. Lite galenskap piggar upp! Dessutom tror vi som sagt att den är kanon i buketter - som en knallgrön spira mitt i ett färghav.

  SvaraRadera
 5. Konstigt alltså.... tror bestämt det ligger en påse med såna bland alla mina osådder ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt i snöh-t
  Nina

  SvaraRadera
 6. "snöh-t" var ordet sa Bull! Kunde inte sagt det bättre själva ;-)

  SvaraRadera