fredag 26 februari 2010

Nosar & Näbbar Del 3: Rolf får en idé

Läs de två tidigare avsnitten av Nosar & Näbbar här.

Efter att Rolf bjudit fru Melin på en anständig frukost och sedan vänligt men bestämt kört henne på porten, satte han sig genast i sin favoritfåtölj för att fundera. Det gick inget vidare.

Att ha avhyst en tekittelockupant var inget han skämdes för, tvärtom. Det var Rolfs fulla övertygelse att varje sann gentleman i motsvarande situation skulle ha känt sig nödgad att göra detsamma, särskilt om det i annat fall kunde ha riskerat goda Canastarelationer. Sådana fick man inte ta lättvindigt på. Nej, det som bekymrade Rolf var förstås sättet på vilket han utfört avhysningen och framför allt den märkliga nödlögn han förvånat till och med sig själv med i stridens hetta. Denna ångrade Rolf djupt och han kunde för sitt liv inte komma på vad han skulle göra för att oskadliggöra de illasinnade rykten, som det nu bara var en tidsfråga innan de var ute på bygden.

Att Rolf aldrig varit gift var i sig ett problem han tog ganska lätt på. Rolf hade nog kunnat tänka sig ett litet äktenskap men eftersom de damer han hittills träffat i sitt liv tydligt visat att de inte fullt ut delat hans, låt oss säga en smula konservativpatriarkala, syn på det äkta ståndet, så hade det varit ett lätt val för honom att låta bli. Men att folk nu skulle börja tro att han faktiskt var gift och dessutom med någon som han uppenbarligen inte delade hushåll med gick bara inte för sig.

Efter ytterligare ett par kannor te och utan att ha kommit närmare en lösning på sina problem övergav Rolf fåtöljstrategin. Han började istället att oroligt vanka fram och tillbaka i grytet med ramarna på ryggen. Hade det varit lite mindre vinter utanför dörren hade han mycket hellre spatserat omkring i trädgården men nu fick det bli på det här sättet.

När Rolf för säkert tjugonde gången snubblade över den numera ganska ruinerade tidningshögen i hallen fick han plötsligt en idé. Var det inte så att han i Badger Illustrated sett annonser om utländska fruntimmer som skulle göra vad som helst för att komma till ett civiliserat gryt som hans eget? Jovisst var det väl så?

Rolf återvände till favoritfåtöljen. Denna gång med en binge glansiga tidskrifter i hampan. Redan i första avisan hittade han vad han sökte. Det fanns gott om annonser av det slag Rolf erinrat sig. De flesta var dock ganska likalydande och tämligen intetsägande. Men särskilt en av annonserna drog till sig Rolfs intresse på samma sätt som en insekt lockas av det levande ljuset eller en daggmask kämpar med sin längtan till vattensjuka grusvägar:

...särskilt en av annonserna drog till sig Rolfs intresse.
I Rolfs ögon tedde sig denna text som den skönaste poesi. Han rafsade snabbt ihop ett svar, trotsade vintervädret och pulsade den korta biten bort till postlådan. Sedan återvände han lättad, förväntansfull och liksom pånyttfödd hem till sin sköna säng för att sova färdigt. Innan Rolf vaknade till våren igen skulle han ha drömt många handkolorerade drömmar om exotiska skönheter som iförda välstrukna förkläden lagade den mest enastående krusbärsmarmelad!

Fortsättning följer…

13 kommentarer:

 1. Detta är sanslöst spännande.

  Jag kan verkligen leva mig in i liknelsen men daggmasken som längtar efter vattensjuka grusvägar.

  Var kan man prenumerera på Badger Illustrated?

  SvaraRadera
 2. Jisses så spännande! O hur går det för fru Melin? Till sin knäppgök till herr Melin kan hon ju inte nödgas återvända! Ge mig ett nytt avsnitt snarast.... innan jag förgås av oro!
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 3. Så så mina damer...
  Ni får allt ge er till tåls en vecka igen.
  Tyvärr har vi själva aldrig sett Badger Illustrated hos någon kolportör på trakten. Vi gissar att Rolf prenumerar direkt från något brittiskt, för oss obekant, förlag.

  SvaraRadera
 4. Han verkar vara en riktig mansgris till grävling, den där Rolf:)

  Rebecca

  SvaraRadera
 5. Måhända så, men det är inget ont i honom. Det handlar nog mest om en generationsgrej.

  SvaraRadera
 6. Vem hade trott att man skulle hitta chic, förlåt, grävling lit här, på Arboarkticum. Vi anar att Hollywood redan försöker kontraktera Kevin Costner för huvudrollen i den kommande filmatiseringen.

  SvaraRadera
 7. Njaej, Kevin är redan bokad som statistfåret Ulla-Britt. I rollen som Rolf hade vi tänkt Sven-Bertil Taube.

  SvaraRadera
 8. Oj, det här kan aldrig sluta väl... Eller? Längtar till nästa avsnitt!

  SvaraRadera
 9. Säg inte det. Världen är full av lyckliga slut!
  :-)

  SvaraRadera
 10. Asså, Sven-Bertil, nä då stannar jag hellre hemma och tittar på tv (fast jag skulle ge rätt mycket för att se Kevin som statistfåret Ulla.Britt, det medges).

  SvaraRadera
 11. Jamen Nilla...
  Vet du någon annan, bättre kallad, halvblind, lätt portvinsalkoliserad, anglofil,välklädd men otidsenlig gentleman med smak för "Carmencita" så tar vi tacksamt emot förslag.

  SvaraRadera
 12. Får man rösta på Mikael Persbrant som Fru Melin?

  SvaraRadera
 13. Lysande! Vi tar omedelbart kontakt med hans agent!!!

  SvaraRadera