torsdag 10 februari 2011

Max gömmer en skatt

Vi vill genast betona att detta inte är avsnitt i vår sporadiska äventyrsföljetong Nosar och Näbbar utan en 100 procent verklig episod, direkt saxad ur den arboarktiska vardagen.

Det började med att vi vid frukosttid fick besök av Max som beslutat sig för att ha en liten vinterpicknick i vår köksträdgård. Riktigt vad han mumsade på såg vi inte då, men han lät sig väl smaka och såg hemsk lycklig ut. Det vill säga ända till dess att skatan Konrad uppenbarade sig.

Max lyckligt smackande

Konrad gjorde sig ännu mer korkad än han egentligen är och bombarderade stackars Max med frågor i stil med: Vad gör duuu…? Har du godis?? Får jag smaka?? Visst får jag smaka, baaara lite, snälla??

Efter fem minuter med Konrads enträgna närmanden fick Max nog, tog frukosten mellan tänderna och flydde. Via några listiga krumbukter och kringelikrokar lyckades han faktiskt skaka av sig den oönskade uppvaktningen. Matron var dock redan saboterad varför han beslutade sig för att bryta taffeln, varpå han uppsökte Vallen mellan Pelousen och åkern.

Bra, ingen ser mig

Här mellan två stenblock gömde Max den resterande frukosten. Kan vara bra att ha en annan gång, tänkte han och skuttade vidare hem till grytet för en förmiddagslur.

Dags att sova frukost

Korkade Konrad letade förgäves efter räven och hans skatt hela dagen utan hitta någon av värde. Men det gjorde vi. Det var ju bara att följa spåren i snön – men det tänkte väl inte Konrad på.
 
Max skatt

6 kommentarer:

 1. Det var en fantastiskt välgödd och vacker räv! De småländska ser bra mycket tanigare ut...

  SvaraRadera
 2. Vilker äventyr ni fick följa :=)
  Härligt berättat till härliga bilder.
  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar berättelse! Kanske kommer Max tillbaka någon dag för att fortsätta sin måltid...

  SvaraRadera
 4. Jodå Max kommer tillbaka. Max kommer alltid tillbaka. Den gångna månaden har det till och med varit två Max här varje dag. :-)

  SvaraRadera
 5. Vilken stilig, frisk rödräv. De engelska släktingarna är toviga, magra och luggslitna. Men de reciterar Shakespeare.

  SvaraRadera
 6. Vi ska framföra detta till Max som förvisso också är en älskare av engelsk kultur: Han har, till hustrun Mollys förtret, inte missat ett avsnitt av Tipsextra på 18 år.

  SvaraRadera