tisdag 1 februari 2011

Månadsbilden 1, 2011

Ärligt talat är månadsbilder ganska trista. Lite som en mycket långsam webkamera som bara klarar av att ta en bild i månaden. I ett klimat som vårt, där snö sex månader om året inte tillhör ovanligheterna, blir dessa fåtaliga bilder tyvärr också fort ganska enahanda. Därför hade vi egentligen tänkt skippa detta tema i år. I slutändan blev det nu inte så. Vi gör ett sista tappert försök i år också och ber till högre makter om en tidig vår och en lång höst så att det finns någonting annat än översnöade hönsnätsburar och några spretiga stödpinnar att visa upp.

Årets vy blir Pelousen och Vallen fotograferad rakt söderifrån med fotografen stående på en större sten på Ängen. Om nu bara vädret är oss nådigt skulle det här åtminstone i teorin kunna vara ett panorama som har stora förutsättningar att förändras ganska mycket under odlingssäsongen. Dessutom har vi för avsikt att själva påverka utseendet på den här delen av trädgården på flera sätt. Häng med får ni se.

PS Bilden är ovanligt generöst klickbar i år.

Den 31 januari är kanske det mest intressanta på bilden toppen på det lilla
märkliga stenröse
som tittar upp ur snön. En nyttig påminnelse om att vill
man ha snöfritt fort i trädgården
- använd mycket stenanläggningar.
Det ska bli mer av den varan på den här platsen.

5 kommentarer:

 1. Ja, men visst tycker man själv att de är ganska trista... men ändå roliga på något sätt. I allafall sen.. om ett år eller så när man vill jämföra.. :) Eller kanske är det här ett försvarstal eftersom jag gör likadant... ;)

  SvaraRadera
 2. Jovisst har du rätt. Det är ju jämförelsen över tid som är grejen. Vi ville kanske mest ursäkta oss för att det här nog är något man gör mer för sin egen skull än av omsorg för läsarna. ;-)

  SvaraRadera
 3. Hej Arboarkticum!
  Tycker faktiskt det är ganska kul med dessa 'månadsfoton'. Man upplever ofta att det inte händer något, allt ser likadant ut..men se, det gör det inte då man jämför.
  Ditt lilla stenröse kommer att synas mer på nästa månadsbild :=)
  Ha det gott!
  Tack snälla för allt beröm du ger mig på bloggen, jag blir så glad.

  SvaraRadera
 4. Lite själviskhet är väl inte alltid fel, vi vet ju att månadsbilden här alltid blir kryddad med lite mothårsjournalistik. Sån kan vi ha varje månad. F ö tycker jag att vinkeln/utsnittet är annorlunda i år, bara det...;-)

  SvaraRadera