lördag 2 januari 2010

Fröken Fasan

Plötsligt i det dunkla eftermiddagsljuset satt hon där, i snödrivan under fågelbordet. Tyst, diskret och alldaglig – och en smula sorgsen.


"Blott en dag, ett ögonblick i sänder...."

Fröken Fasan, vår korkade fasansprätt Tords hemliga flamma, har sorg, och tröstäter solrosfrön alltmedan hon nynnar frikyrkliga psalmer tyst för sig själv. I julhelgen gick Tord nämligen tragiskt hädan efter att de urskillningslöst imbecilla jägardrumlar som huserar på markerna kring Arboarkticum bestämt sig för att oskyldiga fjäderfän i pråliga kostymer är lämpliga jaktbyten.

Vi erbjuder den unga pippipinglan vårt djupa medlidande och en extra ranson solrosfrö och hoppas (och tror!) att många stiliga och belevade fasangentlemen snart står på kö för att få göra henne sin kur.

7 kommentarer:

 1. Oh! How sweet! and Sad as you say! It is so good of you to help it through the winter days! Happy New Year! Carol

  SvaraRadera
 2. Hmm, inte enda stället där jägardrumlar drumlar runt i dagarna... Hon ser verkligen sorgsen ut!

  SvaraRadera
 3. Japp Camellia, det är deprimerande hur det har drumlats lite varstans i de svenska skogarna under gårdagen.

  SvaraRadera
 4. Suck. Jägardrumlar. En sådan har knipit en av de förrymda utekaninerna på Mångatan. När Kajsa kom hem stod där en bunt med upprörda grannbarn som med tårar i ögonen berättade om att Lakrits (kaninen) hade blivit tagen av en räv.

  Nu är hans kompis Pralin alldeles sorgsen, precis som fröken Fasan. Och han är fortfarande utanför buren och ligger och trycker under verandan. Ingen social kanin. Men sorgsen.

  Marit

  SvaraRadera
 5. Vårt djupa deltagande i detta kanindrama! Måste dock påpeka att vår egen räv (Max) är hundra procent hyvens och att skurkarna hos oss består av ovanligt illasinnade Bålsta-bor, som av någon anledning bestämt sig för att just våra grann-marker lämpar sig för massakrer på fjäderfän och andra vänliga pälsklädda själar.

  Månntro Pralin och Fru Fasan skulle kunna finna tröst och lägga grunden till en djup och givande vänskap om de fick chansen att träffas och utbyta erfarenheter???

  SvaraRadera
 6. Vilken hjärtslitande historia. Mina djupaste kondoleanser till Fröken Fasan!

  SvaraRadera
 7. Ja det var rätt låt till rätt bild.
  Härlig vinter vi har.
  ha det gott
  Annika

  SvaraRadera