måndag 18 januari 2010

Övervintras frostfritt

”Övervintras frostfritt” är ett mantra som ett stort antal av våra bortklemade växtvänner gnyr höstarna igenom. Och vi gnuggar våra logistikknölar och skakar fram ständigt fler vrår som tillåter att vi efterlever alla dessa högljudda och ömkliga typers alla krav på ljus och värme.

Vi gör faktiskt vårt bästa. På allvar. Så klandra oss då inte för hårt när det nu en gång blivit lite tokigt. Men inte kunde väl vi veta att det här skulle bli den kallaste januarimånaden i mannaminne (vi har ganska kort minne)? Och inte kunde väl vi ana hur urbota kallt det kan bli inomhus om man stänger dörren till ett rum med oisolerade golv och utan element?? Och kunde någon ens gissa sig till hur många grader kallare det egentligen är närmast en fönsterruta???

Men gnäll lagom, pelargon-uschling. Minns att även vi fryser om fötterna.Tjälen lägrar sig - nu även inomhus

4 kommentarer:

 1. Japp Malinka! Lust att komma och göra en liten vintervisit? :-D

  SvaraRadera
 2. Eldar ni med ved eller? Då kan värmen bli lite ojämn märkte jag vintern innan jag fick bytt uppvärmningssystem..... Eldade jag var det `lagom´ i en timma... sen blev det för varmt o när jag vaknade på morgonen var det kallt.... ruskigt kallt! Men aldrig att det bildades is i blomkrukorna ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 3. Jodå, en hel del ved använder vi, men i normala fall även element. Det stängda rummet har stått ouppvärmt just för att övervintra växter, men aldrig hade vi kunnat drömma om att det skulle kunna bli sån skillnad mellan rummen.

  Å andra sidan har vi inte heller i våra värsta mardrömmar kunnat föreställa oss den utomhuskyla som vi hade häromveckan...

  SvaraRadera