onsdag 26 juni 2013

Wilsons återkomst

Och kanske spillde midsommarmagin över även på andra. Ni minns kanske vår Wilson-rabarberpoppel som sent i höstas råkade knäckas i ympen och som därför utan föregående tävlingsmoment tilldelades segern i vinterns Toppknopptävling? Då lät vi ynkliga och nära nog bad till högre makter om att han skulle klara sig utan rot, trots att det föreföll utsiktslöst. Tadaa!!! Kolla in Wilson idag:

Wilson bara ruskade lite på sig och gick vidare i livet
 
De läckra knopparna höll sig faktiskt spänstiga vintern igenom men när frystorkan i våras slog till gav de upp. Detta hindrade dock inte Wilson från att skapa en ny knopp lite längre ner på stammen och det är denna som nu vecklat ut sig så här fint. Om den numera ympfria Wilson även börjat utveckla ett eget rotsystem nere i krukan har vi faktiskt inte vågat se efter än. Vi får se till hösten när det är dags för utplantering igen.

5 kommentarer:

 1. Detta måste vara dagens goda nyhet!
  Jag minns det hopplösa läget, inte ens jag hade då så mycket hopp om detta träd måste jag erkänna.
  Men som sagt, livet finner alltid en utväg...

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Anledningen till att man brukar ympa rabarberpoppel är ju att de är svåra att sticklingsföröka, så det är bara att gratulera. Det känns alltid bättre med träd som står på egen rot.

  SvaraRadera
 3. Abselut. Ymp är ett otyg.
  Dock betonar vi ånyo att vi ännu inte vet om det verkligen finns några rötter på Wilson.

  SvaraRadera
 4. Har en ympig fundering på min blogg idag, kanske ni kan hjälpa mig?
  Är Maackia amurensis 'Summertime' rotäkta eller ympad?

  Trevlig helg!

  SvaraRadera