måndag 24 juni 2013

Magisk midsommar

Strålande sol, +25 grader, ljumma vindar som fläktade bort myggen lagom till den tropiska natten. Kort sagt, precis som man skulle vilja ha det på midsommarafton, men aldrig fått uppleva. Förrän i år då! Aldrig tidigare  i våra relativt långa liv har vi varit med om en midsommar som denna. 

Dagen började dessutom i en töcken av väldoft. Vår stora snöflocksbuske på Gårdsplanen blommade och en angenäm arom spred sig över nejden.

 Inte bara härdig och magnolialikt vacker...

...buskens snöflockar doftar dessutom gudomligt 

Ja, inte bara den blommade. Hela trakten, både innan och utaför staketet prunkade i solgasset. En tretimmars cykelpromenad med extravagant picknick är inte ofta vi unnar oss. Vi hade inte kunnat välja en bättre dag.

Den tio meter långa rabatten med doftpioner valde helt rätt dag att blomma 

Fast det så klart... Några riktigt bra flaskor vin hjälpte förmodligen till att göra dagen än mer magisk.

Vår nya växthusväktare Grütt kräver framburna offer i form av
tomflaskor. Här liket av en trevlig Chianti

4 kommentarer:

 1. Det var väl ändå lite orättvist att er snöflocksbuske redan blommar :)) De jag har kvar har inte behagat visa några vackra väldoftande blommor. Låter som en behaglig midsommar!

  SvaraRadera
 2. :-D
  Ja, fast denna buske kommer inte från dig, om det kan vara någon tröst. Denna kommer från Odlarglädjen. Din är planterad intill nya vedboden och väntar fortfarande på att få blomma.

  SvaraRadera
 3. vilken fullträff!Ibland gör vädergudarna (och det välgörande vinet?)nästan så man upplever ett hallelujamoment eller nåt liknande. :)

  SvaraRadera
 4. Jodu, men som sagt, det här känns som om det var första gången det inträffade vid midsommartid.

  SvaraRadera