måndag 26 mars 2012

Extra stenknäck

Så är vi äntligen igång på allvar! Norra Europas fulaste och sämsta experimentplantering - den arboarktiska Vallen - är nu ett tragiskt minne blott. I stället breder här nu ut sig embryot till vad som ska bli vårt nya stenparti.

Just nu mest ett hål i marken och en fasligt massa sten

Under flera år har vi samlat på oss stora stenar som vi fått upp ur jorden när vi planterat. Dessa ligger nu sorterade och upptravade i väntan på att få komma till användning. Först ska dock ett cirka 18 kvm stort område grävas ut till ungefär en halvmeters djup varpå en införskaffad markduk ska vecklas ut. Sedan läggs hästgödsel i botten innan stenarna varvas med en blandning av lika delar sättsand, torv och 0,8-grus.

Och så från andra hållet, lite närmare

För ovanlighetens skull har vi denna gång insett att detta skulle vara en alltför mastig uppgift att hinna och orka med själva. Via anslagstavlan på den lokala Ica-butiken har vi därför engagerat den frilansande trädgårdanläggaren Hasse för att ge oss en extra hand. 20 timmar får han på sig. Vi får se hur det går. Det känns jättemärkligt att ha en främmande människa körandes skottkärra i trädgården. Vi som knappt låter våra vänner eller släktingar komma hit. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar