lördag 10 december 2011

En försmak om vad som komma skall

Natten till lördagen kom den första snön nedseglande över Arboarkticum.

Nånting vitt och blött har dråsat ner från himlen...

Visserligen täcker den knappt det klippta gräset, men likväl finns den där. Åtminstone än så länge. Redan nästa vecka lär det visst bli rejält blidväder igen och vi kan åter få njuta av en grön Lucia. Kanoners!

...men det har redan börjat smälta

Låter vi en smula tykna kan det bero på att vi faktisk skulle kunna tänka oss att uthärda en smula snö för närvarande. Eftersom nattemperaturen redan varit nere på nio minusgrader i veckan skulle ett skyddande täcke faktiskt vara mer än välkommet. Alla våra växter begriper som vanligt inte sitt eget bästa. Nektarinen till exempel när inga som helst planer på att göra sig av med sina helt opåverkade gröna blad. Vi har varnat henne, men hon har valt att inte lyssna på det örat.

Fröken nektarin är kanske väl stursk efter att ha klarat den senaste
vargavintern galant. Att detta kan ha berott på snötäcket vill hon inte
riktigt tro på.

2 kommentarer:

  1. Ljuvligt eftermiddagsljus där (eller är det kanske mitt på dan i den mörka nord?). Ordet "tomtebolycka" ligger farligt nära till hands, snö å allt. Sedan scrollar man ned till nektarinen. !?Nektarinen!? Hallå, så mycket kultur- och klimatkrock i ett och samma inlägg vet vi inte om vi klarar (fast vi tycker hon är fin med sina långsmala blad).

    SvaraRadera
  2. Tack raring, du är som vanligt allt för gullig.
    Men att här skulle råda någon typ av tomtebolycka är en grav missuppfattning.I början hade vi visserligen väldiga problem med alla dessa luv-gnommer. Men sedan vi började lägga ut gift i gröten till dem har det lugnat ner sig högst avsevärt. Ja, faktiskt har vi inte behövt nacka en enda nisse sedan i förfjol då den senaste fastande med huvudet och ena armen när han försökte vittja en polentaagnad rävsax. Så! Där var det lilla problemet ur världen.

    SvaraRadera