lördag 4 september 2010

Dennis i onåd

Vår extremt bortskämda, halvtama nötväcka Dennis är i onåd.

För den som lyckats missa det, är Dennis något av Arboarkticums egen trädgårdstomte. Ständigt närvarande, ständigt pipande, gnällande och skrikande - och i en evig, våldsam fejd med (nästan) alla andra fåglar som är dumma nog att tro att de ska få en del av fågelbordets delikatesser.

Vi har ju för länge sedan förstått att Dennis även är trädgårdsintresserad. Han planterar gärna solrosor i våra krukor och rabatter, och eftersom hans sorglösa natur knappast har utrymme för varken samvete eller laglydighet så odlar han även gärna hampa - helst i blickfånget rakt utanför vårt köksfönster. Vi har tolererat alla dessa later. Han är ju ändå vår närmaste granne, och sådana bör man hålla sig väl med, har vi hört.

Men nu har det gått för långt!

Dennis har ingen vidare humor

I senaste nyhetsbrevet från den eminenta tidskriften Natur & Trädgård, hittar vi en alarmerande rapport om Dennis senaste odlingar! I Varning för malörtsambrosian får vi inte bara svaret på vad det är för vacker växt som Dennis introducerat hos oss i år (stiligt samplanterad med hampa och lin), utan blir även varse att den förbaskade fågeluschlingen tänkt spela oss ett grymt spratt! Malörtsambrosia från fågelfröblandningar har visat sig vara extremt allergiframkallande, och bör avlägsnas omedelbart, för att undvika att alla i närheten boende drabbas av svårartad nyssjuka!

Så tyvärr Dennis, vi upptäckte ditt spratt i tid och kommer förhoppningsvis INTE att roa dig framöver med lustiga nysattacker.

Vi rekommenderar alla läsare att ta del av artikeln och, såvida även ni har lustigpettrar som Dennis i trädgården, även nogsamt undersöka rabatterna under fågelbordet.

2 kommentarer:

  1. Trots varningen - jag VILL HA en Dennis!

    SvaraRadera
  2. Ja, trots vårt gnäll är Dennis med familj ganska trivsamma faktiskt. Men vi vill inte säga det för högt, eftersom de blir så malliga då. Men det finns ju såklart en anledning till att vi matar dem året runt.

    Och Ulla - vi tycker oss höra Dennis-pip var vi än är i landet, så regelbunden påfyllning av solrosfrön i fågelmataren BORDE locka till sig en Dennis-släkting som mutar in revir hos dig.

    SvaraRadera