måndag 30 augusti 2010

I Draculas käftar

Det är nu länge sedan vi rapporterade om sådana spöklika händelser och bloddrypande historier som varit mer eller mindre legio under tidigare säsonger. Allra mest skräckinjagande, som ni kanske minns, var den transsylvanska vampyrviolen, Viola jooi, som under förra hösten livnärde sig på att suga musten ur intet ont anande rönnbär.

Nu har rönnbären börjat falla igen, men vampyrviolen är tryggt fjättrad vid en ny plats i Arboarkticum. Läsaren kanske därmed undrar om Arboarkticum detta år äntligen blivit en fridens boning där harmoni och trygghet plötsligt härskar i rabatterna?

Vi kan lugna er med att så icke är fallet. Hoten varierar, men faran består, till lycka för alla våra spänningsälskande följare. Den nya fasa som plötsligt gjort sitt inträde i rabatten är ingen mindre än den kaukasiska pionen, som med bloddrypande käftar står beredd att sluka allt som kommer i dess närhet:

Den dödsföraktande fotografen undkom käftarna endast med nöd och näppe 

Vi tror att det här i själva verket är Dracula själv, som flytt sina förföljare och från Rumäniens kust tagit en simtur över Svarta havet till Kaukasien, och nu framlever under täckmanteln Paeonia caucasica.

Vi har sagt det förut: Arboarkticum är verkligen en plats bara för de modigaste.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar