torsdag 26 mars 2009

Bland tomtar och troll i Älvsjö

Då var det dags igen för Nordens största trädgårdsevent. Idag och tre dagar framöver kommer horder med skrynkliga trädgårdstomtar och fjolliga troll inbussade från hela landet för att stråla samman på Älvsjömässan i Stockholm och inspireras inför odlingssäsongen, eller...?

Ända tills igår kväll var planen att även vi skulle förära mässan ett besök i år. Nu när vi har en blogg och allting vore det väl lämpligt om vi deltog i jippot, om inte annat så för att dokumentera grannlåten som en service för dem av våra läsare som inte själva har möjlighet att delta?

Nu blir det inte så, inte i år heller. Ju närmare vernissagen kom, desto mindre lockande verkade trängseln och kommersialismen. Betänk att mässan består av 16 avdelningar, men bara EN av dessa (med totalt 20 utställare) är vikt åt växter och fröer. Lika stort utrymme eller större ger mässan åt avdelningar med namn som Sten & Betong, Maskiner och Trädgårdsmöbler.


Nä tack! - Inte i år heller!

Förlåt oss kära läsare men vi bangar! Vi erkänner våra brister som trovärdiga trädgårdsnördar men vi fixar helt enkelt inte att frottera oss en hel dag bland s:t pauliasällskap och handelsresande i trädgårdsgrillar. Vi kanske ses i plantskolor och besöksträdgårdar till sommarn i stället. Det är det som är vårt rätta element - inte en hangarliknande plåtlada, dagen till ära, sprängfylld med väderkvarnar, poolskrapor och trädgårdsgnomer...

3 kommentarer:

  1. Det tycker jag verkar vara ett vettigt beslut. Mässor i stort brukar mest bestå av det som de inte handlar om.
    Bättre att lägga pengarna man sparar på att inte betala inreäde till en mässa på att köpa nåt bra : t.ex. frö.

    SvaraRadera
  2. Starfire då. Ett tips.

    SvaraRadera