onsdag 23 januari 2013

Svinbra - det funkar ju!

Det 140 meter långa faluröda staketet utmed infarten och åkern var en följetång här på bloggen för ett och ett halvt år sedan. Även om det kostade på i form av tennisarmbågar och annan ohälsa är vi själva tämligen nöjda med slutresultatets estetiska kvaliteter. Inte minst mot den vita snön.

De 18 sista metrarna staket intill infarten

Men nu kan vi äntligen även slå fast att det funkar och fyller sitt huvudsakliga syfte - att hålla ute oönskade gäster. Den snöiga åkern utanför är fullkomligt uppbökad av våldsamma vildsvinstrynen, men innanför staketet råder fortfarande friden.

Vanlingtvis är det suggan Barbro med kultingar som gör ovälkomna besök,
men denna gång är det tydligen galten Sven. Hela åkersträckan utanför staketet
är uppbökad, men småträden just innanför har alla klarat sig helskinnade.

Eller nåja, alla otäcka kretur räds inte nybyggnationen. Monsterharen Jösse kan så klart ta sig igenom spjälorna och råboken Iddi tar sig helt enkelt in från andra hållet, där det inte finns något staket. Sedan sätter han sina rovgiriga käftar och vassa horn därhelst de icke skall vara.

Iddi har demonstrerat sin ondskefulla vrede på ett fullkomligt oskyldigt gullregn
 
I sanningens namn måste vi dock medge att kapsejsade hönsnätsburar till följd av för mycket och för tung snö hittills varit  ett betydligt större problem än elaka odjur denna vinter. Åtskilliga är de lignoser som blivit amputerade eller på annat sätt återlåtna. Men än så är det långt till vår varför Iddi och hans anhang säkert hinner revangera sig och åter ta upp kampen med vädrets makter om att vara trädgårdens största skadeverkare.

4 kommentarer:

 1. Iddi, ständigt denne Iddi.
  Ni har ingen 'Runar' i trakten som kan sätta stopp för denna terror av oskyldiga lignoser?
  Stackars gullregn.


  Men det är klart, vissa skulle protestera och hävda att den Iddiska släkten var där före er och därför borde de ha rätt till marken där ni bor.

  På vissa håll i världen bygger folk murar på annans mark, kanske läge att förlänga ert fina staket så det omsluter er trädgård?
  Om det sedan blir på er eller Iddis marker det får väl någon opartisk avgöra.

  Ha det gott, trots Iddis närvaro.

  SvaraRadera
 2. Ungefär som våra sommargrannar då, som påstår sig ha bott här i generationer och anser att det ger dem rätt att diktera vad som är lämpligt av oss att odla eller icke. Nja det argumentet ger vi nu inte så mycket för. Men just de grannarna måste kunna åka obehindrat över vår tomt - det är därför det inte kan bli något staket runt hela trädgården hur gärna vi än skulle vilja.
  Och nej, Runar har flytt Uppsalatrakten vad vi förstår. Runar! Kom tillbaka! Allting är förlåtet!!

  SvaraRadera
 3. Usch en sådan upplevelse, vem behöver semester under sådana betingelser? Madeira har stått på önskelistan under ett flertal år, nu blev jag påmind om det!

  (om ni tycker att jag hållit mig borta från er eminenta blogg beror det på att jag uppgraderade systmet och förlorade alla feeds, utan att fatta det. Trodde ni legat på latsidan bara...på Teneriffa eller annorstädes...)

  (dessutom fick jag inte igenom min kommentar via Safari nu, nyss, prövar Firefox. Kanske har kontakten med norduppland upphört helt, Houston)

  Försök 3, som "anonym" (fast det är alltså utanpunkt, som försöker tränga igenom staketet i Norduppland)


  Många hälsningar,
  Nilla/utanpunkt

  SvaraRadera
 4. Tack för medömkan snälla Nilla.
  Jodå, vi har saknat dig men har väl själva inte varit direkt sprudlande spirituella på sistone varför vi inte förvånats över att kommentarerna uteblivit. Särskilt som Hans i Brännberg ovan nyss upplyste oss om svårigheterna att forcera vår knäppa ordkontroll (som nu tagits bort).
  Och jodå, Madeira är en underbar plats med engelskt afternoontea i världsklass. Bara en sådan sak. ;-)

  SvaraRadera