lördag 18 februari 2012

Naturmorgon

Brrr, var kom snön ifrån? Så räv jag är tycker jag det här känns onödigt. Det blir kallt om tassen!

Och därinne i det jättestora röda grytet sitter de tvåbenta kossorna och glufsar i sig frukost i värmen. Och här står jag och trampar för att hålla hungern borta!

- Mutter.

Fåglarna tänker de minsann på. Titta på alla godsaker däruppe i trädet! Men mat till Räven? Nähä, det dög minsann inte. Annat var det förr. Jag minns en höstdag när jag hittade en hel flintastek på komposten. Det var tider det (även om jag hade en del synpunkter på bäst-före-datumet).

- Mutter mutter.

Det minsta man kunnat begära var väl att de åtminstone hissat flaggan! Det är faktiskt min födelsedag idag!!! 

- Skandal.

Men titta där i snön! Jag visste väl att det skulle finnas en liten godsak just till mig! Kossorna har bestämt slängt ut en liten husmus till sin favoriträv! Härligt, jag tror bestämt att den är hängmörad!

- Dagen är räddad!!!

(Och inomhus vid frukostbordet sitter de tvåbenta kossorna och konstaterar att Naturmorgon på lördagar i sina bästa stunder visserligen kan vara ett kul radioprogram, men att livesändningen från trädgården håller högre kvalitet.)

3 kommentarer:

 1. HAPPY BIRTHDAY! What a great visit from your fox! Great to give a gift of mouse so it will come back and hunt more. Beautiful creature! Kram/ Carol

  SvaraRadera
 2. hahaaa, underbar bildserie med kul text till :=)

  Grattis på födelsedagen!
  Men vem fyller år? Räven eller :=)

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Och inga rönnbär heller...
  Bästa parkettplats minsann för de tvåbenta. Tror jag det att radion inte kunde konkurrera.

  SvaraRadera