måndag 5 september 2011

Revansch!

Ståtligt substitut

Vår fordom så ståtliga silverlönn Long John, som av beklagansvärda skäl blivit något av en följetong den gångna sommaren, är nu hämnad. På Johns plats har nu i stället planterats det högsta och mest iögonfallande träd vi hade till hands - en hängbok. Måtte detta sticka ordentligt i ögonen på alla som uttryckt att de skarpt ogillar alla former av planteringar högre än gräset i gräsmattan.

Detta är toppen tycker vi

Väx nu fort och duktigt lilla vän och bli groteskt hög och skrymmande! Vi har till och med för avsikt att rucka på våra principer och ge dig några skopor gödsel till våren för att skynda på detta. No more Mr Nice Guy!

5 kommentarer:

 1. Så skall det se ut! Men vattning gör nog ännu mer för tillväxten på en bok än gödsel, bok förbrukar ovanligt mycket vatten för att skapa tillväxt.

  SvaraRadera
 2. Det förklarar varför vi med Sveriges förmodligen torraste somrar inte fått våra andra bokar att växa mer än någon meter på tio år. Tack för tipset. Här ska vattnas!

  SvaraRadera
 3. Pelaraspar växer också snabbt och blir väldigt höga.(bara ett tips)men ni kanske inte vill släppa in någon mer från detta synnerligen rotslående släkte i er trädgård igen efter alla problem som varit med andra aspar i Arboartikum...

  SvaraRadera
 4. Jodå Hans, fast det finns så många aspar och popplar att man måste prioritera lite gällande detta släkte. Så sent som i somras planterade vi en himla trevlig rabarberpoppel på vallen. Någon gång blir det nog en pelarform också, fast kanske på en mindre framträdande plats än mitt på Pelousen.

  SvaraRadera