tisdag 23 augusti 2011

Om Ulrik och Minipinetet

Det väntar omvälvande nydaningar i Minipinetet. Och då syftar vi inte bara på att den närbelägna gärdsgården snart ska elimineras. Nej, till våren vankas det betydligt tuffare tag i grannskapet. Det vi befarade har nu nämligen hänt: några av de små odygdspåsarna i den omgärdade och stenbelagda barrplanteringen har trivts lite för bra och därför ränt i höjden. Det gäller bland annat den käckt gulgrönrandiga Taxus Baccata 'Adpressa Aurea' och den förtjusande sirliga Chamaecyparis 'Fairview'. Även Tsuga Diversifolia 'Minikin' har drabbats av storhetsvansinne och kommer därmed att utlokaliseras till den grymma oskyddade verkligheten utanför Minipinetet.

Minipinetet av anno 2011

För att göra utgallringen mer lätthanterlig och om möjligt hålla pli på barrflocken under tiden har en ny särskild väktare över platsen införskaffats. Han heter Ulrik och är naturligtvis en avlägsen släkting till de båda andra demonerna i Lunden, Gergils och Mika-El. Ulrik har redan tagit plats på en hörnsten i Minipinetet, därifrån han drillar de små illbattingarna till att uppföra sig bättre.

Ulrik - Minipinetets nye väktare

2 kommentarer:

 1. Hur går det med trädsituationen? Vill gärna höra hur det går för er.

  På tal om träd... erfarenhet att flytta ett 10-årigt äppelträd?
  /ingela

  SvaraRadera
 2. Hej Ingela!
  Menar du situationen mera allmänt eller den med den döda silverlönnen? Allt mer tyder tyvärr på att den senare tagits till daga genom att Round-Up sprayats på lövverket.

  Nej, de äldsta träd vi flyttat (en kaukasisk vingnöt och ett sibiriskt korkträd) var inte mer än sex-sju år och flyttades just för att de inte trivdes och inte hade växt tillräckligt. Också vi har annars stora tioåriga äppelträd som borde flyttas. Utan grävskoppa torde det dock inte låta sig göras.

  SvaraRadera