söndag 9 januari 2011

Gasten i Gästrummet

Som många redan noterat florerar det ymnigt av oknytt i Arboarkticum. Självklart bör ett gammalt 1600-talstorp också vara hemsökt av spöken – vårt hus utgör därvidlag inget undantag. En av våra vanligtvis vänliga vålnader, den som helst vistas i gästrummet, har dock sedan en tid lagt sig till med en för oss irriterande ovana. Vilka åtgärder vi än vidtar släcker han alltid den ena av de två växtlampor som vintertid är tänkta att främja frösådderna i gästrumsfönstret.

Vi har provat att byta både armaturer och lampor i parti och minut men ingenting tycks hjälpa. Den högra lampan får aldrig lysa särskilt länge innan den osaliga anden ger sig på den. Det gäller även de senaste svindyra blå lamporna (600 kronor styck), vilka var en missräkning i sig eftersom de brummar störande högt och sprider en märklig doft av ozon i rummet. Trots att de skulle ha en livslängd på 30.000 lystimmar gjorde gästrumsgasten processen kort med den ena redan efter ett par veckor. Just nu vet vi inte om vi ska vända oss till en ljustekniker eller en exorcist!

Den vänstra ännu fungerande lampan

6 kommentarer:

 1. Du får väl ta dig ett snack med 'spöket' i fråga och säga att detta tolereras inte :O)!

  SvaraRadera
 2. Jösses vad spännande!
  Kanske något för Terry Evans :=)
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. Tro oss Linda, vi har försökt.Det har båtat föga.
  Någon Terry Evans tror vi dock inte på. Vi vill ha våra spöken ifred - även dem som tillfälligtvis genomgår en trotsålder.

  SvaraRadera
 4. Excorcist, absolut! Vore kul att höra om den kaffestunden.
  (och om du läser Paulrud, lämna gärna en kommentar om den, intresserad av vad du tycker om den).

  SvaraRadera
 5. Jag skulle nog konsultera en ljustekniker jag för det verkar som att det blir överbelastat eftersom de poffar som de gör. Någon poltergeist i elnätet har ni väl inte, eller?

  SvaraRadera
 6. Nix, ingen poltergeist. Bara vanliga, snälla, beskedliga gårdsspöken, som normalt inte gör en fluga förnär.Det här dilemmat i gästrummet har vi nu beslutat oss för att betrakta som en övergående paranormal sinnesförvirring till följd av en smula konservativt förhållningssätt till obekant teknologi.

  SvaraRadera