fredag 7 januari 2011

Dripp dropp

Vi vaknade mitt i natten av ett märkligt ljud.

Dripp.

Dripp dripp.

Dropp.

I vårt dimmiga medvetandes sömndruckna, knappt halvvakna töcken reagerade vi på vintervis: ett märkligt ljud är förmodligen något att bli bekymrad över. Storm? En plog som kört fast därute på vägen? Ett rådjur som skriker ut sin svultna olycka i de förtvivlade försöken att forcera det halvmeterhöga snötäcket?

Men så plötsligt vaknade minnet, och påminde oss hur ljudet av vattendroppar på ett fönsterbleck låter. Och aldrig har väl våra trumhinnor njutit så av att lyssna till hur smältande snö långsamt, långsamt slog ner bara några decimeter från oss, som inatt, efter så många, långa veckors fångenskap i köldgradernas våld.

Och till det ljuvliga lätet av smältande snö somnade vi lugnt och lyckligt om igen och drömde om sprakande färgprakt i en värld där plusgraderna återtagit herraväldet.


I en dröm ...

9 kommentarer:

 1. Åhh så jag längtar till mina orkideer/guckuskor!!!!!
  Jag vill ha vår nu!!!

  SvaraRadera
 2. Ja visst längtar man? Vi planterade flera nya orkideer i somras, och är såklart spända på hur det ska gå med dem. Men våra guckuskor har vi haft i ganska många år nu, och de trivs utmärkt. Tänk att alla de där färgerna och formerna faktiskt finns, så att säga under snön!

  SvaraRadera
 3. Ja, visst är det ljuvligt när snön smälter? Åtminstone när smältvattnet håller dig på utsidan av huset...

  SvaraRadera
 4. Hej Arboarkticum!
  Förstår att det var ett juvligt ljud att vakna till.
  Här töar det inte, det fylls på uppifrån med vita flingor riktigt ordentligt.

  SvaraRadera
 5. Här har också varit tö, fast nu när mörkret fallit fryser det igen. Känner igen det där med att vakna och tro att någon mindre katastrof är på gång..

  SvaraRadera
 6. Tö och solsken några ynkans ljuvliga timmar - nu är allt som vanligt igen: minus fyra och mer snö på väg.... DET känns tryggt ;-(

  SvaraRadera
 7. Vackert skrivet! Här skvalar det också. Snart kommer vintergäck,snödroppar och krokus. Snart,snart!

  SvaraRadera
 8. Ljuva tö, här också! Lovely, lovely!

  SvaraRadera
 9. Ja, men visst har det varit en härligt vårig dag här i "vårt" område. :) Underbart härligt!

  SvaraRadera