torsdag 15 juli 2010

Status quo

Så, då var ordningen återställd. Fortfarande inte en droppe regn på över en månad och dryga 30 grader hett de senaste två veckorna. Lövträden slokar, barrträden flämtar, blommorna skriker och gräsmattan har dött. Nu väntar vi bara på att brunnen ska sina. Kort sagt, en alldeles normal sommar i Arboarkticum.

Stämningsbild

Vi minns, med ett fånigt leende, den förra sommaren då det för ovanlighetens skull faktiskt uppenbarade sig någon slags nederbörd i regntunnan – både av och till. Fast det förstås – sedan kom ju den värsta vintern i mannaminne och återställde djävligheten till ett mer lättbegripligt normaltillstånd.

Det ska fan till att vara trädgårdsintresserad i den här landsänden – bara så ni vet det!

6 kommentarer:

 1. Usch, stackars era träd. Er beskrivning låter ungefär som mesetan på den spanska högplatån.
  Här fröjdas vi just nu åt varannandagsväder med rätt mycket regn då och då och sol och värme däremellan. Perfekt, för både växter och sniglar. Om man nu ska klaga lite, men det ska man inte. Absolut inte.

  SvaraRadera
 2. Kära nån, är det SÅ illa?

  Hörde om några som skulle bygga ett inglasat uterum, men som fick dårpippi och glasade in hela huset och trädgården! De har inte ångrat det en sekund och odlar numera bananer.

  Bara en tanke...

  SvaraRadera
 3. Inte EN droppe här heller! I regnskuggans land börjar vi alla likna läderlappar som snart bits. I dag yrade vi om kanske en pool på baksidan om huset. Då har det gått riktigt långt. Vi har tappat förnuftet och joddlar i solstingstöcken.

  SvaraRadera
 4. Mesetan, pöh! - now this is hardcore! Fast det så klart, några snigelproblem att tala om har vi knappast. Vinbergssnäckorna har för övrigt flytt upp i trädtopparna för att undkomma hettan på marken.

  Jäpp Madame, så här illa är det. Fast fullt så galna har vi inte hunnit bli att vi frivilligt utsätter oss för en inglasad bananplantage i hettan.

  Tack Ulla för att du kan intyga regnskuggans förbannelse. Vi känner att läsare i andra landsändar nog skulle ha svårt att tro oss annars.

  Jamen Nilla, katusar har vi ju redan börjat med. Fast det kanske blir ännu fler nu.

  SvaraRadera
 5. Lika ökentorrt här också. Efter den rejäla vintern krävde jag en rejäl sommar, men det stämmer att man ska vara försiktig med vad man ber om - risken finns att man blir bönhörd...
  Som du säger, en bonus att sniglarna håller sig undan. Å andra sidan bygger getingarna bon under taket lite varstans. Det blir inte nådigt att äta utomhus i augusti.

  SvaraRadera