lördag 17 juli 2010

Modeglimt från köksträdgården

I vår serie "Växter i lustiga mössor" har vi idag kommit fram till pumpan Kroschka.

I stället för att sköta sig som en pumpa bör, och lägga all sin energi på att binda vatten och näring för att bli en riktigt präktig höstpumpa, ägnar sig detta lilla modeoffer i stället åt att klä ut sig i färgglada turbaner.


Högsta mode idag, i Arboarkticum.

Vi har synpunkter på hur Kroschka planerar sin karriär. Hallå liksom. Det är redan den sjuttonde juli. Hur ska den här lilla larvpellen hinna biffa till sig till höstens skördefest? Eller är det en karriär på cat walken han satsar på?

Vi ber också att få påpeka att vi inte heller denna dag inte fått en endaste droppe regn.

4 kommentarer:

 1. Ha, ha, jag kommer också snart med ett bidrag till modeshowen - min purjolöksblomma som nyligen hade luvan på sned! Mycket charmig den där Kroschka.

  Får jag passa på att fråga, toppar ni era pumpor. Jag har en 'Lady Godiva' nakenfröpumpa som gett sig av ur pallkragen och flera meter ut i grusgången. Vad är det för ett sätt? Hon har en eller två små pumpebarn i kragen att ta hand om. Bör man helt enkelt tvångsomhänderta den lättfotade modern och tvinga henne tillbaka till de små?

  Vad gjorde jag utan er? *ler*
  Charlotta

  SvaraRadera
 2. Lady Godiva - vilket otroligt passande namn för en nakenfröpumpa! :-D Nå, om hon är ute på vift är det väl alltså det hårda skattetrycket i trädgårdslandet hon protesterar mot, eller?? Hon kanske inte alls är någon lättfotad och oansvarig snärta, utan en kvinna med stort socialt engagemang och rättvisekänsla? ;-)

  SvaraRadera
 3. Tids nog är det dags för plikterna, kraven, måstena. En stunds koketteri innan prestationen, why not? Eller så har jag helt fel, han kanske har ambitioner att utveckla en tomteluva (det finns vissa oroande tecken), och kommer att skippa själva pumpan i år och satsa på att imponera till jul...

  SvaraRadera
 4. Madame C - glömde ju svara: nej aldrig någonsin har vi toppat någon pumpa. Ränner de iväg lyfter vi resolut in slanorna igen i grönsakslandet.

  Nilla! Intressant resonemang! Men vi tycker nog ändå att du är VÄL förstående inför lättingen. Hade du träffat honom hade du förstått bättre hur hopplös han är.

  SvaraRadera