fredag 18 december 2009

Dennis dråpslag


Årets Kalle Anka?

Dennis är som ni ser inte riktigt i form. Är det inte rentav en tår som blänker i hans omåttligt glupska (men aningen tomma) blick???

Vadan då detta? Vad är det som får denna vanligtvis så glada gamäng att hänga näbb mitt i juletider?

Jo. Vi har just, visserligen på ett pedagogiskt och känsligt vis, men ändå grymt i all sin ärlighet, upplyst Dennis om att han i år får fira julen utan vår varma gemenskap. Och inte bara detta: i en hel veckas tid är platsen som förste och ende fågelbordsservitör helt och hållet vakant.

Vi tystar vårt ömma samvete med vetskapen om att pippins näbb är lång och vass och redan har fyllt vartenda träd i Arboarkticum med reservförråd, upplagda just för nödsituationer som denna. Denna räddningsplanka hindrar dock icke Dennis från att med högljudd stämma beklaga sitt orättvisa öde.

Men vi stänger öronen och vänder ryggen till. Idag styr vi kosan söderut, och tar semester från Dennis, dator, blogg, förvärvsarbete och svensk vinter i en vecka. Huruvida vi får möjlighet att skicka en julhälsning från Madeira till våra tjuriga grannfåglar återstår att se.

9 kommentarer:

 1. Vilken jättefin bild! Ha en riktigt skön semester på den vackra ön.

  SvaraRadera
 2. Vafalls?? Semester? Det är ju inte inte bara Dennis som blir övergiven! Vi blogghängivna läsare då?

  Skojar bara, ha en superskön och underbar julledighet!

  Marit

  SvaraRadera
 3. Är det en sidensvans? Saknar dem här. Brukar komma i flockar men inte i år. Ha det gott söderöver. Avundsjuk;)

  SvaraRadera
 4. Ojoj, Lillebeth, tur att Dennis inte kan läsa - han är ingen sidensvans, utan en nötväcka ;-) En mycket tam och matfrisk sådan.

  Och en synnerligen god jul tillönskas alla trevliga läsare!

  SvaraRadera
 5. God Jul till er oxå, kanske kan ni stoppa lite mandel i Madeiravinet och tänka på oss nordbor (jovisst, undertecknad ska ha en vit jul i Östersund, Madeira? Sol, värme och civilisation, dear me, det är väl inget äventyr...(sanning å säga är det engelsmannen som envisas med att vilja prova på att åka skidor)

  SvaraRadera
 6. Stackars Dennis! Lyckliga ni!
  God Jul o ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 7. Bada i Madeira ska visst vara nåt sjusärdeles,ha det gott!:)

  SvaraRadera
 8. Ha en riktigt härlig jul på Madeira. Utan snö då förmodar jag... Fåglarna klarar sig säkert på sitt digra förråd precis som du skriver.
  Måste berömma det fantastiska fotot. Vilka djurbilder du tar!
  Eva

  SvaraRadera
 9. Så skönt, att få fira julen i värmen! Vilket år som helst hade jag gärna åkt jag med, men just i år ser det ut att bli en vit jul här i Skåne, så nu är det ok att vara kvar här hemma...
  Ha en riktigt God Jul!

  SvaraRadera