onsdag 31 december 2008

Nyårsafton

Mint Julep är världens godaste och mest förfinade drink. Tyvärr är antalet RÄTTA receptet lika många som det finns sydstatsgeneraler i Kentucky. Det finns två tillfällen när Mint Julep smakar extra bra: Årets första sommardag när man kan slå sig ner på vita bänken i Sänkan efter en svettig arbetsdag i trädgården, och som eftermiddagens fördrink på nyårsafton. Efter all fet mat och jolmig glögg längtar man alltid efter något fräscht och mintigt.

Här är vårt RÄTTA recept, använd gärna Irish Coffee-glas eller annat glas med öra om du har:

En bottenskyla vatten,
1 tsk strösocker,och 5-6 myntablad direkt i glaset
Muddla detta.
Fyll glaset nästan ända upp med krossad is.
Fyll på med 8 cl bourbonLåt stå kallt, så att glaset bli immigt.
Just före serveringen, garnera med två citronskivoroch en myntakvist.
Toppa med några stänk Angostura Bitter,
pudra alltihop med florsockeroch stick i ett sugrör.
Voilà!


Det finns nästan alltid gröna myntor i myntalanden, så även idag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar