tisdag 25 mars 2014

Hackning pågår

Attans också!!!

Vi fick nyss ett upplysande mejl från vårt webbhotell om att vår hemsida har blivit hackad och att den därför tagits ur drift! En snabb kontroll ger vid handen att det stämmer. Ingenting förutom själva startsidan går längre att besöka.

Samtidigt som det nästan känns lite smickrande att någon valt att hacka just vår lilla anspråkslösa och betydelselösa domän i cyberrymden är det naturligtvis också en smula irriterande. För trots mot vad många tror är det knappast bloggen vi lägger ner någon större omsorg på. Det är listorna på hemsidan som är det som uppdateras flitigast och noggrannast. Bloggen är bara till för att om möjligt hjälpa läsare att hitta hem till oss. Det går väl så där måste villigt erkännas. Redan innan hackningen hade bloggen besökts av nästan 20 gånger fler enskilda besökare än vad hemsidan förmått.

Vi ger dock inte upp så lätt utan ska, när vi får lite mer tid, försöka få hemsidan på banan igen. I väntan på detta visar vi en liten pausbild på vad som samtidigt pågår i trädgården. Voilà, får vi lov att presentera den just påbörjade sista etappen på nya stora PK-parti?

PK-parti i tillblivelse

PK står i detta fall för trädgårdsgurun Peter Korn, ety det är i enlighet med hans lära som stenpartiet fyllts med två traktorsläp 0-8-grus och ingenting annat. Att anpassa anläggningen bättre till våra regnfattiga nordupplänska förhållanden, genom att göra den till en blötbädd, är dock vårt eget påhitt. Likaså att, i likhet med vårt succéprojekt Klippträdgården, täcka hela ytan med största möjliga antal stora stenar - både för att utjämna klimatet och för att bättre bevara fukten.

PK-partiet är primärt tänkt för de lite mer fuktkrävande örter som nu och på sikt är på väg att evakueras från vår knastertorra Örtagård. Det första vi kommer att plantera nu i helgen, när bygget beräknas stå klart, blir dock vårt nyinköpta kinesiska vitbäriga körsbär, Prunus tomentosa 'Snövit'. Exakt detsamma som alla trädgårdsbloggare redan målande beskrivit hur de inhandlat av den finska plantskolan Blomqvist på Nordiska trädgårdar i Älvsjö. Jodå, vi var också där, men tyckte kanske inte att det annars var så mycket att skriva om i år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar