måndag 17 september 2012

Moderna trädgårdsmysterier - varför duger inte frukten?

Trädgården dignar värre än någonsin under frukt och bär av alla de slag. Märkligt! Vi märkte aldrig av någon särskilt rik blomning under den sena nattfrosten i våras. Ännu märkligare, ja rent av ett mysterium, är varför den myckna frukten får sitta kvar orörd på träden. Vi har ju som bekant gott om djur av allehanda slag i grannskapet. Är det inte just detta de är till för - att äta upp frukt och bär???

Prunus cerasus 'Ostheimer', helt ointressant tycker fåglar och andra djur

Själva ids vi som bekant inte. Eller som vi brukar säga - "Frukt är bäst på bio" och "Vi äter inte våra vänner"! Men att de lata djuren inte gör sin plikt har vi svårare att ta. Och våra båda gräsklippare Klippo och Mr Rider är direkt skitsura över all fruktig bråte i gräsmattan. Djävla djur! Nu drar vi in på utfodringen vid matningen.

2 kommentarer:

  1. Här får körsbären inte ens sitta kvar till de mognar innan koltrasten slukar dem. Sedan mitt träd fick sina första bär för fyra år sedan har jag inte fått smaka ett enda. Men det är väll koltrastarna värda, som förgyller försommarkvällarna med sin sång

    SvaraRadera
  2. Våra koltrastar, ovanligt många i år, tycker inte heller om frukt. Det har de aldrig gjort men än värre har det blivit sen den gång vi av misstag kastade russin rakt på dem.
    Oh, by the way. Det nästan enda som inte satt frukt är tyvärr katalporna. Praktkatalpan har blommat i över två månader nu men några fröskidor blir det tydligen inte. Men skam den som ger sig - kanske nästa år.

    SvaraRadera