söndag 16 oktober 2011

Soldyrkare

Höst! De säger Höst!

Höst? Vi vägrar lyssna. I Arboarkticum strävar solrosorna fortfarande mot himmelen och oktobersolen värmer både kropp och själ.

I Arboarkticum kommer inte årets höst förrän
solrosorna hunnit både blomma och vissna. Sådeså.

Idag myntar Tant Grön uttrycket "Oktober är det nya augusti". Underbart! Vi kunde inte kommit på något bättre för att beskriva denna synnerligen välvilliga höst (OK, -2 grader har vi haft en morgon denna vecka, men inte längre stund än att våra blomster som synes oförtröttligt strävar på).

5 kommentarer:

 1. Hmmm, hade varit underbart om inte juli samtidigt varit det nya november. Men kanske december kan bli den nya våren. Och julafton midsommar. Eller nåt.

  SvaraRadera
 2. Måste du vara så förbenat verklighetsförankrad? Vi som tillbringat hela helgen med att glatt förneka att mörkret faller 17.30 ("det blev nog bara lite mulet") och att löven på träden inte längre ens är gula, utan snarare bruna, och dessutom ligger på marken i stället för att sitta fast på sitt träd... vi har lyckats blunda för mycket, men nu fick du oss att köra näsan rakt in i den raspiga cementväggen ;-)

  SvaraRadera
 3. Tack för credden! Och jag minns ett år på 80-talet när det var samma temperatur på julafton som på midsommar. Och blåsipporna började blomma i februari. Det var goda tider, det.

  SvaraRadera
 4. Lite samma här. Man undrar bara hur länge det tänker hålla i sig. Bara inte våren tänker vänta till juni... :)

  SvaraRadera
 5. Vilket bra uttryck! Global warming kanske, men tillfälligt väldigt skönt... Huh, måste man alltid tänka på orsak och efterföljd? Vilken fin solros, dock!

  SvaraRadera