måndag 19 maj 2014

Försommaryra

Arboarkticerna firade något slags jubileum i helgen. För att markera detta inhandlades lite överraskande denna shabbychicka blomsterhylla, tänkt för lösa krukväxter utanför växthuset.

Fakepatinerad blomställning 

Men även trädgården själv bjöd på överraskningar denna sällsynt vackra försommarhelg. Särskilt Lunden har väl aldrig varit så magisk. Till och med trädgårdens alla djur tycktes gripna av hänförelse och betedde sig helt oskyggt och närgånget. Stämningen var inte helt olik den som förmedlas på planscherna i Jehovas Vittnens tidskrifter, eller någon sötsliskig Disneyproduktion för den som är mer bekant med de sagomyterna. En av de gladaste överraskningarna stod den här kobrakallan för. Eftersom vi inte alls hade räknat med att den skulle överleva den arboarktiska vintern hade vi nämligen glömt bort den.

 Norduppländsk indisk kobrakalla

Men frågan är om ändå inte detta ledde till de svampälskande arboarkticernas största glädjejubel. I självaste konnässörsrabatten, just där sköldbräckan (Darmera peltata) just är i färd att vissa vårens första livstecken, stod redan en annan individ i full fägring - en toppmurkla. Bumsmums i stekpannan och ännu ett kryss i listan över trädgårdens svampar!

Toppmurkla strax innan den förädlas till en ljuvlig svamprisotto

3 kommentarer:

 1. Visa dagar är magiska! Snygg hylla dessutom.
  Ha det gott!
  Ulrika

  SvaraRadera
 2. Vart har ni köpt blomställningen?

  SvaraRadera
 3. På utförsäljning på en numera nedlagd trädgårdsbutik i Sickla.

  SvaraRadera