måndag 9 december 2013

Fallet fort

Ovädret Sven fick inte alls den omfattning  och dignitet för Norduppland som SMHI hade förutspått. Vi fick inte ens strömavbrott, vilket annars brukar ske vid minsta vindpust. Men olustigt blev det likväl. Den första snön föll och vi med den. Omedelbart uppdagades att Fort Arboarkticum långt ifrån var den ointagliga fästning vi hoppats på. Snön avslöjade obarmhärtigt hur en fallen ängel med klövar, horn och svans utan större problem forcerat fortifikationen.

 Onda spår i snön...

...med kända bieffekter

Den djävalusiska råbocken Iddi har sonika spatserat runt viltstängsel och staket i godan ro och med lätthet identifierat de svaga punkterna. Två gånger dessutom. Den ena grinden har klippts ovanifrån och den andra har krupits under. Ännu ett desperat försök görs nu att hålla kreaturet stången. Det blir inte vackert, men funkar det får vi väl leva med detta klantiga provisorium över vintern.

Föga dekorativ... 

...men förhoppningsvis duglig nödlösning

6 kommentarer:

 1. Iddi, Iddi. Alltid denne Iddi.
  Förstår er desperata känsla.
  Har ni provat elstängsel?

  SvaraRadera
 2. Nä, men vi har så klart funderat på det.
  Liksom vallgrav med krokodiler, alternativt brinnande olja. Även idén om leasing av extra ilskna dobermanpinchrar har vädrats.

  SvaraRadera
 3. Ett tydligt bevis på att vi inte ska underskatta djuren ;) Här är det antingen en knasig björns besök eller Botniabanan som håller området älgfritt numera.Rådjuren är inget problem häruppe. Det uppskattar vi!

  SvaraRadera
 4. Hmm... knasiga björnar, särskilt om de mot förmodan är vakna så här års, välkomnas med öppna armar av oss. Har ni någon över så skicka gärna hit vederbörande på lite jullov.

  SvaraRadera