tisdag 7 december 2010

Ett e-brev betyder så mycket

Bara tio arbetsdagar kvar i år och massor av rapporter som ska förfärdigas. Arboarkticerna har inte bara klimatet emot sig så här års. Men mitt upp i allt elände fick vi plötsligt ett mejl som det är svårt att inte dra på smilbanden åt. Normalt brukar vi aldrig publicera sådant som läsare mejlar oss i stället för att delge oss som kommentarer, men den här gången känner vi att vi måste göra ett undantag:

”Hej,
jag måste bara skriva till er för ingenting gör mig på så gott humör, som när jag läser era omdömen om icke besöksvärda trädgårdar. Tänk, om flera ville/vågade göra detsamma, knappast någon som gör det. Efter att ha genomlidit senaste litterära skapelsen av Lars Krantz om Wijs trädgårdar har jag bara ett önskemål: låt denna nordfjellska minimalism vara ett avslutat kapitel, låt oss göra trädgårdar där växter, inga gamla resväskor spelar huvudrollen! /…/ Snälla, fortsätt med era trädgårdsbesök och skriv om dem. Vem vet, kanske det blir någon ändring. /…/”

Värmande ord, inte sant? Särskilt om man vet att författaren är en av landets verkliga trädgårdsgurus och som förestår en av landets förmodligen vackraste och mest intressanta trädgårdar – Sparlösa trädgård, mitt på Västgötaslätten. Tyvärr har vi själva ännu aldrig, trots flera försök, lyckats ta oss dit när de har öppet. Nu känner vi att vi har ytterligare en anledning!

Sparlösa i vinterskrud (bild lånad från trädgårdens hemsida)

1 kommentar:

  1. Ja Sparlösa är verkligen värt ett besök. Var ett par år sedan jag var där nu, men jag har känslan kvar i hjärtat än...underbart. Att de samarbetar med naturen märks mer än väl.
    Ha en fin luciadag !
    Lisa/Lisas trädgård

    SvaraRadera