måndag 16 februari 2015

Halvvägs

Mitt i februari!
Med de senaste vintrarna i färskt minne kan vi dra slutsatsen att vi nu hunnit ungefär halvvägs tills risken för frost och snöplåga är över. Jäpp, så illa är det faktiskt. Let's face it! Tro inte på dem som med lent tal om ljusets återkomst försöker föra er bakom detsamma. Än så är det långt till vår och näst intill oändligt långt till sommar.

Försök inte! Kom igen i vår någon gång

Men en sak har vi i alla fall att glädjas åt. Eltrådarna i staketet har effektivt hållit råbocken Iddi utanför detsamma i år. Inte utan en viss skadeglädje ser man av spåren i snön att Iddi hoppat baklänges flera meter när han fick smaka på starkströmmen. Hähä! Rätt åt dig bockarsle! 1-0 till Arboarkticerna!

Strömhopp!

Men säg den glädje som består. När väl Iddi oskadliggjorts har nästa skadeverkare i näringskedjan sett, och med emfas tagit, sin chans att bli vinterns värsta vandal. Får vi lov att presentera den djävulska Jösse!

De vingade benvedarna är nu ett minne blott

Vi hade en gång en kinesisk blomsterkornell 

"Hmm... den här kvisten på hjulträdet var inte heller god. Bäst jag smakar några till"

Således Naturen-Arboarticerna, ungefär 38-1. Harstek? Någon?

3 kommentarer:

  1. Vilket bakslag! Haren hämnas, naturen är inte så vänlig som man kan tro. Det blir intressant att se hur Jösse kan stoppas.

    SvaraRadera
  2. Känns som inköp av gårdvar kommer närmare och närmare.

    SvaraRadera
  3. Very interesting blog. A lot of blogs I see these days don't really provide anything that attract others, but I'm most definitely interested in this one. Just thought that I would post and let you know.

    SvaraRadera