tisdag 22 maj 2012

I västerled

Kristi flygarhelgen brukar det vara Öppen trädgård på Jylland. Så också i år och då fanns arboarkticerna med bland alla storögda besökare. Här ett axplock av alla besöksvärda haver i absolut mint condition. Sannolikt existerar inte ogräs i Danmark. Troligen heller inte gräsklippare. Varför klipper annars danskarna sina gräsmattor med nagelsax?

Hos familjen Nielsen i Randers

Hos familjen Sörensen i Mariager

Hos familjen Andersen/Hansen i Galten

Hos familjen Hermansen i Dronninglund

...ocs slutligen hos familjen Nielsen i Viborg

Om vi köpte några växter? Skojar du? 97 nya krukor (mest träd och stenpartiväxter) står nu på ett trädgårdsbord i Norduppland och väntar ivrigt på att få komma ut i friheten. Så synd att det inte också går att köpa lite danskt klimat att släppa ut i trädgården. Det skulle nog behövas för att få bland annat vår nyinköpta trädljung (Erica arborea) att trivas.

6 kommentarer:

 1. Ja men, vilken resa... Avundsjukans gröna anlete lyser hos mig så även nyfikenheten: VAD HAR NI KÖPT???
  Berätta... Och visa...! Kram Ullis

  SvaraRadera
 2. Vi lovar Ullis, vi ska berätta. Tyvärr hade vi ingen kamera tillgänglig när vi plockade upp växterna igår, så vi får fota i helgen istället. Men om vi måste nämna något redan nu (förutom trädljungen, som faktiskt var ett av huvudsyftena med resan) så köpte vi tio olika tibast, ett stort ambraträd, en gulvariegerad rödask, ett antal kryptomerier och så ännu ett mammutträd - denna gång avsett för utplantering.

  SvaraRadera
 3. hahaha, kära samlargalningar - 97 krukor med växter! Åker ni i karavan med släp eller har ni hyrt flyttfirma?

  Men visst är det skönt när man har lite att göra på helgerna :D

  Kram Marit

  SvaraRadera
 4. Marit-baby!!! :-D. Kul att se dig.

  Nädå, vi åker kollektivt. Men vi har många armar och ännu fler Ikea-kassar. Nu ska du inte tro att 97 var något slags rekord. Det har varit mycket värre än så. Däremot börjar det på allvar bli trångt i trädgården nu. Växterna dör inte riktigt i den utsträckning vi hade räknat med.

  SvaraRadera
 5. Himmel o pannkaka! 97! Hur sjutton fick ni hem dem?! Och dessutom kollektivt läser jag.. :) Var det handlingsförbud på resten av gänget? ;)

  SvaraRadera
 6. Jodå, vi var knappast värst. Utom till antalet träd måhända. Sista biten var värst. Vi tvangs åka taxi från järnvägsstationen - det blev nästan lika dyrt som själva resan till Danmark.

  SvaraRadera