måndag 7 november 2011

Godnatt jord!

Den milda hösten till trots råder det inte längre någon tvekan om att odlingssäsongen nu sjunger på sista versen. Detta bekräftas av ett litet strövtåg i höstträdgården.

Natten mellan lördag och söndag släppte plötsligt, och i våra ögon en smula omotiverat, den japanska blodlönnen (Acer palmatum artropurpureum) alla sina vackra höstlöv.

Höstglöd?

I Sänkan, brevid den vita bänken, har nästan samtliga örtartade växter lagt sig platt på marken. Det enda undantaget är jätteramsen, som fortfarande står i stram givakt.

Jätteramsen i Sänkan kämpar på.
Ormbunkarna i bakgrunden räknas till Lundens flora.

I fjol strök en av våra små kaktusar med under vintern. Knappast på grund av kylan eftersom hela gänget var täckta av snö från oktober till april, men troligen blev fukten till sist alltför besvärande. När våren väl kom såg den stackars kaktusen bara ut som grönt snor. För att förhindra detta har vi nu byggt ett litet kaktushus av några tegelpannor. Där har vi nu nattat de små taggbollarna för säsongen.

Kaktushus, till skydd från fukt och masochistiskt lagda råbockar

4 kommentarer:

 1. "masochistiskt lagda råbockar", underbart. Vi gillade också synpunkten att lövfällningen är "omotiverad". Handen på hjärtat, är inte hela vintern rätt omotiverad? ;-D

  SvaraRadera
 2. Bara sex månader kvar till löven slår ut igen nu då

  SvaraRadera
 3. Se där!!
  Ännu en cyniker!
  Härligt!
  Visst får Kalle B vara med i vår klubb, Nilla?

  SvaraRadera
 4. Aaaah! Så bra då! Då gör jag likadant med mina utekatusar! Tack för tipset!/Anja

  SvaraRadera