onsdag 14 oktober 2009

Delad glädje

Det är då för härligt att vara omgiven av omtänksamma grannar! Man delar med sig en smula av det överflöd man själv har i skafferiet – och rätt vad det är får man trettondubbelt tillbaka av vännen nästgårds.

Se här vilken festlig överraskning Dennis planerat för att glädja oss under de mörka vintermånaderna: inte mindre än 13 solrosplantor har just visat trynet i den Celia Smedley-fuchsia vi nyligen tog in för vinterförvaring:


Han är för rar, våran Dennis ;-\

8 kommentarer:

  1. Men för TUSAN BÖVLAR!!!! Ställ genast tillbaka mitt vinterförråd, era förbenade sopprötter, eller så ropar jag på Barbro!!! Vill ni att jag ska svälta ihjäl eller??? /Dennis

    SvaraRadera
  2. En diskret fråga:
    Finns det någonstans där du inte har vinterförråd?
    Nå, det blir nog bra med den saken.

    SvaraRadera
  3. God morgon kära bloggkollegor!

    Dennis, nu måste du förstå att bara för att arborktikerna har upptäckt ditt förråd och fått det att växa, innebär detta inte att du inte får din beskärda del av solrosfrön under vintersäsongen.

    Ge inte upp Dennis. Detta är enbart en liten motgång, i en framtid fylld av diverse mindre och större motgångar. Det kan låta hårt men du har ju ändå din Denise. Kärlek you know.

    Marit

    SvaraRadera
  4. Denise? Bah, den gamla skatan tog jag bara för hennes tilltalande egendomar - och nu snackar vi inte spiror. Men man får väl kämpa på. Livet är en kamp. /Dennis

    SvaraRadera
  5. Visst, vilken livskraft det finns också vid den här tiden på året. Alltid en tröst.

    SvaraRadera
  6. Vi får hoppas att Dennis är lika flink med att hjälpa till vid vårsådden....... ; )
    /Janne

    SvaraRadera
  7. HA! Dennis och vårsådd! Det är ett känsligt kapitel det. Ja, han har varit behjälplig, mer än man skulle önska! Häromåret ryckte han upp små fina piongroddar och la dem att försmäkta i solgasset, ovanpå jorden. Vem som var boven i dramat framstod med all önskvärd tydlighet när vi hittade nedpillade solrosfrön i de efterlämnade hålen i efter pionplantorna.

    Det ovanstående är faktiskt alldeles sant.

    SvaraRadera
  8. Och???
    Har ni själva testat att äta pionfrö kanske?
    Här gör man hushållet en god gärning och vad får man för det?
    Ovett! /Dennis

    SvaraRadera