Jaha, vad är det här för godsaker då?
Kalasklase?
Vi vet, men om de verkligen går att äta har vi faktiskt aldrig forskat i. Örten i sig, och dess rot i synnerhet, är i alla fall en av världens mest spridda och beprövade hälsokostpreparat, alla kategorier. I Kina har den används i läkekonsten och som prestationshöjande medel i årtusenden.
...och så här ser bladen ut
Vi har för kanske sista gången i år gjort ett besök i Örtland 5 och det är naturligtvis den vanliga koreanska ginsengen, Panax ginseng, som just nu har så här frestande bär. Tja, det var väl ungefär bara det vi ville säga den här gången. Vi ville mest visa de sällan uppmärksammade bären, som vi misstänker att kanske inte alla har sett.
Men så läcker bärklase, den var ju vacker!
SvaraRaderaDu har rätt i att alla kanske inte har sett det, jag hade det inte.
Jag hade aldrig kunnat låta bli att smaka!!!
SvaraRaderaTänk om man blir pigg! Eller dör...
Trädgårdsliv innebär sannerligen dramatik och spänning:)
Med vetskapen om att medlemmarna i araliasläktet brukar vara giftiga är det kanske lättare att låta bli.
SvaraRadera;-)
En mer befofagad fråga är: Hur törs folk äta ginsengpreparat? Fast själva hade vi förstås en tid en brandy spetsad med ginseng och den slank allt ner även om den knappast blev godare av den pikanta kryddan.