tisdag 17 april 2012

Färdigt!

Inhyrde Hasse har gjort ett styvt jobb och det nya stenpartiet är vad vi skulle kalla klart. Vi ska bara täcka ytan med lite överblivet grus (för att ge bättre skydd mot kyla, uttorkning och ogräs), och sedan plantera en massa växter förstås!

Stort stenparti kräver många växter. KUL!

Försten ut till plantering blev en lite vårtrött klockopuntia, Opuntia phaeacantha, som vi inhandlade av Kaktussällskapet på Nordiska Trädgårdar i torsdags.

Pionjärplanta

Samma kaktus blev också den första växten att grävas upp igen från det nya stenpartiet. Detta efter att vi tagit del av femdygnsprognosen som hotar med 25-30 mm nederbörd och minusgrader till fredag-lördag. Vi anar nämligen att den här bortklemade lilla opuntian bott i ett växthus och aldrig sett en snöflinga ens på bild tidigare. Men det ska nog bli alpinväxt av henne också. Kanske bara inte just nu.

5 kommentarer:

 1. Jag tänkte väl det. Kaktus i halvantarkits (förlåt den ärevördiga benämningen på Norduppland) är ju att be om problem. Vi är fulla av beundran för företaget förstås, och hejar på alla som trotsar breddgrader!

  SvaraRadera
 2. Halvantarkits? Är det vad vi andra brukar kalla Arktis? I såna fall håller vi med dig. Vilka knäppgökar skulle odla kaktusar där? Utom vi kanske. Nu har vi, utan att försöka samla,fått ihop sex stycken, varav fem klarat den arboarktiska kylan utomhus galant. Bättre lycka än i fjol alltså när någon odåga, förmodligen Jösse, käkade upp en av våra taggiga vänner. Snacka om nödföda!

  SvaraRadera
 3. Det går alldeles utmärkt, men lägg tegelpannor över henne då det blir nederbörd. Hon klara av oxå sånt!

  margareta

  SvaraRadera
 4. Nä, nu får det räcka med tegelpannor. De får inte komma tillbaka förrän tidigast i november.

  SvaraRadera
 5. Stiligt! Lite av norduppländsk gravhög över det hela dessutom tycker jag. Kan nog sätta myror i huvudet på era efterkommande om hundra år.

  SvaraRadera