söndag 30 november 2008

Årets Åkeröskörd

Åkejdå, vi äter visst frukt: äppelvin, plommonvin, körsbärsvin, röda vinbärsvin, maskrosvin, björkvin och annat vin.



Fin färg, men tvivelaktig kvalitet

Första adventshelgen var det dags att buteljera årets äppelvin. 32 flaskor blev det, men tyvärr kommer inte 2008 att gå till historien som något bra fruktår. Årets vin blev visserligen starkt och torrt men alla spår av bouquet och önskvärd fruktighet lyser med sin frånvaro. Det påminner mest om ett riktigt billigt österrikiskt lantvin av den modell som allt för många ungdomar gör sin entré i vuxenlivet med.

Det är märkligt att resultatet kan bli så olika varje år trots att man använder samma recept. Visserligen tjänar fruktvin verkligen på att lagras, vi har flaskor kvar från 1988 som var halvkackiga från början men som nu börjar bli riktigt bra, men årets äppelvin får nog i första hand tjäna som matlagningsvin. Det går alltid åt mängder av torra, enkla, vita viner till bouillabaisse, ostfondue och risotto i vårt hushåll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar